Lost in Paradise

Paraíso de la Flor heter bydelen som ligger nord i Guayaquil - Blomsterparadiset. Hvis du ser for deg et sted av gull og marmor, må du nok senke standarden litt. Paraíso de la Flor er Guayaquils slumområder, der folk bor tett i tett, og ingen vet riktig hvor mange som bor der...

På onsdag tok vi turen for å besøke de nybakte foreldrene Digna og Joti (fra cellegruppa), og den lille jenta som enda ikke har fått navn.. Et veldig koselig besøk, men vi ble ikke så lenge, for mor og barn var slitne. Gikk på en liten oppdagelsesferd etterpå, hadde en fin liten samtale med noen gutter som ropte "What's your name?" etter oss, og så spurte "hva betyr egentlig what's your name?" Hehe.. Så hoppa vi på en tilfeldig buss, og det gikk etterhvert opp for oss at denne bussen ikke var på vei hjemover, men dypere innover i et annet slumområde.
image46
Vi fant oss omsider en buss vi visste hvor gikk. Det er sjelden det ikke kommer på busselgere her i Guayaquil, så vi ble ikke veldig overrasket da et par gutter på mine alder kom på. Måten de gjorde det på fikk oss imidlertid til å stusse litt, de sneik seg på, uten å ha med seg noen varer, den ene gikk helt bak i bussen, mens den andre stilte seg forann, der vi satt. "Vi er kommet for å stjele alt dere har." Jeg kjente hjertet hoppe i brystet. Jaja, da er det bare å gi fra seg veska da. Heldigvis hadde jeg ikke så mye verdisaker. Ingunn begynte å le, og gutten fortsatte "Ikke vær redde, vi vil bare stjele et smil." :) Og det fikk de virkelig stjålet, tror aldri jeg har hatt det så morsomt på en busstur som da disse guttene dramatiserte en ekteskapelig krangel, slo hverandre, ropte, skrek.. Men viktigst av alt: alt vi gav dem var helt frivillig!

6 kommentarer

farmor

20.okt.2007 kl.14:29

gøy å se at du har det bra. pappa hjelper meg med dette, han og gunnar er på besøk, nå har vi spist sushi.

Joel

21.okt.2007 kl.10:35

eg syns de ekteskapskrangeldramagutta var fryktelig irriterande, eg..

Finni

22.okt.2007 kl.00:11

her har du bloggene til Ecuador-teamet

http://mineinasteblogg.blogspot.com/

http://aasmaha.blogspot.com/

http://cattyiecuador.blogspot.com/

http://www.idamariblogg.blogspot.com/

http://www.sirigloppen.blogspot.com/

22.okt.2007 kl.22:15

hei.kjempe kjekt at du kommer..

hva e program? vil du sende meg en email med mer info :)

22.okt.2007 kl.22:17

det e forresten leandro som skriver :) leandrodobr@yahoo.com.br

Ingunn

29.okt.2007 kl.18:43

det er så fantastiks gøy å lese på bloggen din! sitter å ler for meg selv på rommet:)Miss you og gleder meg til å komme!

Skriv en ny kommentar

Ellen

Ellen

25, Rælingen

Når jeg nå nok en gang befinner meg i utlandet, må bloggingen gjenopptas. Denne gangen fra Chile, hvor jeg jobber på den norske ambassaden i Santiago. Legg gjerne igjen en hilsen!

Kategorier

Arkiv

hits