Illegal alien

Et stort problem i Sør-Amerika, og da er virkelig Ecuador intet unntak, er at store folkemengder forlater familie og barn, og emigrerer til USA og Spania. Landet tapper for ressurser, og USA på sin side sliter med enorme antall ulovlige innvandrere. Ved Mexico-grensen kan du faktisk se slike skilt: "SE OPP! Ulovlige innvandrere!"
usamexicoborder
Hm... jeg har en innrømmelse å komme med. Jeg lurer nemlig på om de ikke bør sette opp et slikt skilt på gatehjørnet av Vacas Galindo og Noguchi.. Greia er nemlig at visumet mitt har på en måte gått ut. 20 mars. Og jeg har prøvd å få det forlenget, men det ville de ikke, fordi reglene har forandret seg, og et turistvisum kan maks forlenges til 6 måneder. Det er litt synd når jeg skal være her i 10, eller hva?

Så det er ikke bare USA som sliter med dette. Etter min mening bør Ecuador også få litt medfølelse og medieoppmerksomhet. Det finnes faktisk ulovlige innvandrere her og! Så fra nå av må jeg holde meg lengst mulig unna politi, grensekontroller og kan forvente meg en saftig bot når jeg forlater landet i juni..

Og forresten... Jeg utsetter nok hjemreisen min enda litt til.

7 kommentarer

Henryette

11.apr.2008 kl.10:21

Ellen..hva har du gjort..pass på så du kommer deg trygt hjem og at de ikke tar deg til fange ;) og at du får lov å komme tilbake senere.. ;p det er spess viktig ;)

ingunn

11.apr.2008 kl.12:23

haha, pass deg nå, for politiet e bare så vannvittig rå. e vet ikkje heilt med du, men menn i uniform, der blir hvertfall e mo i knæra, pass deg elena mi niña boñita ilegal....

Sjur

14.apr.2008 kl.14:19

Jeg kommer selvfølgelig umiddelbart og henter deg hjem, se opp i luften etter en atletisk mann i rødt og blått og litt gult. Skal bare ut i skogen for å spise litt blåbær først........

Mormor og beste

15.apr.2008 kl.20:50

Vi må tru det ordner sæ! Vi gleder oss til å se dæi juni. Da har det forhåpentlig slutta å snø for i år her i gamlelandet.

Siri

18.apr.2008 kl.12:10

Nei det er nok best at du bare kommer deg hjem igjen med en gang ;) Her i Bergen er det vår, og du vet jo hvor nydelig det er her da? I går var vi forresten ute og danset salsa. Det er jo litt Ellen :) Miss you!

...

20.apr.2008 kl.14:53

pappan din e så løyen=)

Kristin

21.apr.2008 kl.19:30

Hei Ellen!! Huske du den julekrybbo di som eg knuste ei natt på GUS? Eg betale om du vil kjøpa ei ny nå når du e i Ecuador! =) Klem

Skriv en ny kommentar

Ellen

Ellen

25, Rælingen

Når jeg nå nok en gang befinner meg i utlandet, må bloggingen gjenopptas. Denne gangen fra Chile, hvor jeg jobber på den norske ambassaden i Santiago. Legg gjerne igjen en hilsen!

Kategorier

Arkiv

hits