Helgesprell

Denne helga var langhelg, pga. alle helgensdag nå på mandag! Stort sett de fleste utnyttet denne sjansen til å reise bort: Paris, Lisboa, Barcelona, Granada. Hva gjorde jeg? Jo, jeg ble i Alcalá! Jeg måtte nemlig finpusse på søknaden min til den Interamerikanske Menneskerettighetsdomstolen, hvor søknadsfristen var nettopp på søndag. Men heldigvis ble det en veldig bra helg allikevel! På lørdag var jeg og Mari invitert hjem til Bojana, ei i klassen fra Serbia, som bor med sin spanske kjæreste. Etter å ha spist god mat og fått en liten Ninjitsuoppvisning, dro vi ut på byen...


På søndag gikk dagen med til... hm, dagen gikk nå i hvert fall, og på kvelden reiste vi til La Latina, et nabolag i Madrid som yrer av liv på søndager. Vi fant oss en koselig tapasbar, fikk oss nye venner, og planen om å komme hjem tidlig for å lese til tirsdagen prøve gikk vel raskt i vasken.

Jaja, vi følte jo tross alt at vi måtte reise på en eller annen tur vi og, og valget falt på Segovia, en liten by en times tid utenfor Madrid. Den står på UNESCOs verdensarv liste, på grunn av en IM PONERENDE akvedukt, en flott katedral, og en slottsborg.


En annen ting byen er kjent for er "Cochinillos" - deilige, sprøstekte babygriser! De tilberedes visstnok på en MYE bedre måte her, og det var reneste julemåltidet da vi fikk det servert på byen beste restaurant. Skal vi tro ryktene er det der Kongen spiser når han er på besøk.

Konklusjon: en bra helg, selv om turen ikke gikk så langt. Og selv om det alt i alt ble minimalt med lesing, fikk jeg bra resultat på prøven i går :) Og søknaden til domstolen er sendt, så nå er det bare å håpe på det beste...

4 kommentarer

Sjur

04.nov.2010 kl.20:01

Godt at det blir litt tid til mmm (mat, moro, menn) selv for serriøse studenter. Eller: Har det egentlig blitt tid til menn?

Andreas

06.nov.2010 kl.13:38

Dette høres bra ut - flotte bilder! Godt at du har det fint!

Vi har dratt en tur inn i Mainland-Kina, til grensebyen Shenzhen, etter fine dager i Hong Kong. Her er vi ganske enestående som vestlige, og bestefar har fått oppleve å være et yndig foto-objekt for de lokale. Skal ut og få oss noe godt og spise til middag ("Enda en dag med kinamat").

Kos deg videre!

-Eva, bestefar, Andreas

Tante-tante Jorunn

09.nov.2010 kl.21:34

Hei Ellen!

Håper du har det bra i Madrid. Ta med deg alle opplevelser du kan - og eksamener må du vel også få med deg - og det gjør du sikkert. Her snør det litt, surt og kaldt. Tar meg turer til Bergen og i helga

har jeg vært hos Aashild. Ellers er pensjonisttilværelsen travel nok - har begynt på Spenst!!!!

Kos deg.

Klem fra tantetante Jorunn

Ebbi

13.nov.2010 kl.14:04

Utrolig fint bilde av den akvedukten altså! Kunne hatt det på veggen;) Elsker svart-hvitt bilder! Håper du får en super helg, her er det nedtelling til madrid-tur!

Skriv en ny kommentar

Ellen

Ellen

25, Rælingen

Når jeg nå nok en gang befinner meg i utlandet, må bloggingen gjenopptas. Denne gangen fra Chile, hvor jeg jobber på den norske ambassaden i Santiago. Legg gjerne igjen en hilsen!

Kategorier

Arkiv

hits