Retten er satt


Den Inter-Amerikanske Menneskerettighetsdomstolen er ikke en permanent domstol, men dommerne samles ca. 5 ganger i året for å avgjøre saker som vi har forberedt i lange tider. Disse to ukene er årets første sesjon, og masse spennende som skjer. Det er saker som skal opp til doms, public hearings, midlertidige tiltak i alvorlige saker med fare for liv og helse, tilsyn med etterlevelse av tidligere dommer ++  Den o-store omstridte saken, som i denne perioden skal avgjøres, tilhører mitt team. Og det betyr: jobbing!

Noen av jentene under en offentlig høring

Ettersom dommerne, parter, vitner og pressen er til stede disse ukene, er kleskoden desto mer stiv. På mandag troppet vi opp kl 8, og jeg hadde i utgangspunktet ikke så veldig mye å gjøre. Men det skulle fort forandre seg! Av de 7 dommerne fra forskjellige medlemsland - er det ei som ikke snakker spansk. Hun er nemlig fra Jamaica. Så når min sak skulle opp, og dommerne valgte å gjøre en haug med forandringer i det prosjektet som var foreslått, så måtte jo de samme forandringene gjøres i den engelske versjonen, som hun forholdt seg til. Hele uka har det kommer nye forandringer. På mandag var en forholdsvis lang arbeidsdag - 08 - 00:30. TIrsdag fikk jeg gå hjem allerede kl 21! Men onsdag.. da gikk jeg ikke hjem. Det vil si, før kl 05 neste morgen, og jeg måtte fortsette å jobbe hjemmefra til kl 08. Etter 24-timers arbeidsdag var jeg nokså ferdig. Synd interns ikke blir betalt overtid!

Meg og Luz Angela på kontoret 00:43

3 kommentarer

Olav (bestefar)

28.feb.2011 kl.22:07

Det høres tøft og spennende ut. Håper det ikke er så langvarig med hart arbeid og lite søvn.

Som du vet har jeg nå vært tre hele dager i retten for en forening. Fikk da en bitte-bitte liten smak av en rettsak. Klart det er noe helt annet stort du er med på. Lykke til! Jeg er stolt av deg!

Hilsen bestefar.

Tante-tante Jorunn

02.mar.2011 kl.18:00

Du er tøff, Ellen. Her er det vinter og VM på ski. Lykke til og kos deg når du kan.

Klem fra tante-tante Jorunn

Ebbi

02.mar.2011 kl.19:08

Du er flink som står på :) Sender deg en klem fra et snø- og tåkedekt Oslo, og håper på og få litt sol og varme tilbake! ;)

Skriv en ny kommentar

Ellen

Ellen

25, Rælingen

Når jeg nå nok en gang befinner meg i utlandet, må bloggingen gjenopptas. Denne gangen fra Chile, hvor jeg jobber på den norske ambassaden i Santiago. Legg gjerne igjen en hilsen!

Kategorier

Arkiv

hits