Guatemala - en eksplosjon av kultur, farger og inntrykk (del II)

Her kommer del II - prøver en litt annen løsning på bildene ;)

Etter å ha tilbrakt noen dager i Tikal, Guatemala City og ved Lago Atitlán, dro vi på søndagen til Antigua, en by på UNESCOs verdensarv liste, og stedet man ikke kan gå glipp av i Guatemala.  I tillegg var det påskemorgen denne dagen, og Antigua er et sted folk valfarter til i påsken. Derfor dro vi fra Guatemala City kl 6, og var på plass allerede kl 7. Foreløpig ganske folketomt, men det skulle komme til å forandre seg. 

Det typiske motivet i Antigua, byporten og vulkanen i bakgrunnen. I forgrunnen: meg og Alex :)

    

En veldig typisk påsketradisjon i Guatemala, som vi så alle stedene vi var innom, er å dekorere gatene med såkalte "tepper" - "alfombras". Folk bruker timesvis på å dekorere sin designerte del, og hele gata fra katedralen og rundt om i byen får sitt fantastiske design av farger, blomster, planter, frukter og hva som tenkes kan. Og hva skjer så med teppene? De gåes i stykker! Etter at mesterverket er ferdig begynner prosesjonene, som går fra nettopp katedralen, og på sin oppsatte rute rundt i byen.

   

Unna vei, her kommer Jesus!

 

En vanvittig bonus med dagen i Antigua var at jeg fikk møte min bestevenninne fra da jeg var 11 år, Melissa, igjen! Det er 6 år siden sist, og vi fikk bare vært sammen i noen timer, men hadde det utrolig artig. Håper det ikke blir like lenge til neste gang :)

     

To vakre kvinner i Antigua. 

    

Vel, konklusjon: Guatemala er et fantastisk land, hvor jeg gjerne kunne tilbrakt mer tid! 

Og særlig når man har en så fantastisk guide som Alex (intern fram til april)! En stor takk til han og til Karen som tok så godt vare på oss, og gav oss en VIP opplevelse av Guate!
3 kommentarer

Tania

05.mai.2011 kl.03:42

qué lindo lo que comentaste!!! el traductor de google es muy bueno!! "Bueno, la conclusión: Guatemala es un país maravilloso, donde fácilmente podrían pasar más tiempo! Y sobre todo cuando se tiene la guía maravillosa de Alex (intern hasta abril)! Muchas gracias a él y a Karen que cuidaron tan bien de nosotros y nos dieron una experiencia VIP de Guate!" :-) Un viaje VIP!!

Ebbi

05.mai.2011 kl.07:02

Såå fint! Utrolig morsomt at du traff Melissa i Guatemala av alle steder:) Gøy! Nå sitter jeg med kaffikoppen og ser på god morgen norge, rakk ikke t-banen og dermed heller ikke bussen. Jaja. Kjekt å kose seg med bloggen din mens jeg venter på neste om en time da ;)

06.mai.2011 kl.10:35

Jeg så tre vakre kvinner på bildene:)

Skriv en ny kommentar

Ellen

Ellen

25, Rælingen

Når jeg nå nok en gang befinner meg i utlandet, må bloggingen gjenopptas. Denne gangen fra Chile, hvor jeg jobber på den norske ambassaden i Santiago. Legg gjerne igjen en hilsen!

Kategorier

Arkiv

hits